Hozzávalók
Négy
db. zsenge patisszon
30 dkg. sárga gévagomba
10 dkg. cukkini
4 evőkanál étolaj
10 dkg. vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
2 db. tojás
10 dkg. reszelt sajt
só
őrölt bors
30 dkg. sárga gévagomba
10 dkg. cukkini
4 evőkanál étolaj
10 dkg. vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
2 db. tojás
10 dkg. reszelt sajt
só
őrölt bors
Elkészítés
Vágjuk le a patisszon kalapját. Kaparjuk ki magházát, majd 10 percig forraljuk,
a vízből kiemeljük, lefordítva csepegtetjük. A cukkinit hosszában kettévágjuk,
magházát kivájjuk, húsát apró darabokra vagdaljuk.
Olvasztott vajban finomra vágott hagymát pirítunk,
hozzákeverjük a hasonló nagyságúra vagdalt gombát és a cukkinit. Sózzuk,
borsozzuk és állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a kioldódó nedvek
elpárolódnak. A tűzről levesszük, ha kissé lehűlt egyenként keverjük hozzá a
nyers tojásokat, az apróra vagdalt petrezselymet, snidlinget, és a sajt felét.
Az így kapott tölteléket a patisszonokba töltjük, tetején reszelt sajttal forró
sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Húsmentes főételként kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése