Hozzávalók
60
dkg. őzcomb, vagy lapocka
5 dkg. füstölt szalonna
10 dkg. vöröshagyma
20 dkg. rókagomba
2 dl. száraz vörösbor
1 teáskanál burgonyakeményítő
1 evőkanál csipkeíz
őrölt bors
csombor
só
5 dkg. füstölt szalonna
10 dkg. vöröshagyma
20 dkg. rókagomba
2 dl. száraz vörösbor
1 teáskanál burgonyakeményítő
1 evőkanál csipkeíz
őrölt bors
csombor
só
Elkészítés
A
felkockázott szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a finomra vágott
vöröshagymát. Hozzáadjuk a tetszés szerint darabolt húst és erős láng fölött
gyakran kevergetve pirítjuk, míg a kioldódó nedvek elpárolódnak. A továbbiakban
takarék lángon folytatjuk a párolást, közben sózzuk, és többször, de mindig egy
kevés vizet öntünk rá. Amikor puhának ítéljük, öntsük rá a bort, néhány perc
múlva adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Ízesítsük csomborral, csipkeízzel,
őrölt borssal, végül sűrítsük be fél dl. borban elkevert keményítővel.
Körítésként készíthetünk hozzá főtt burgonyát, zsemlegombócot, burgonyafánkot,
vagy burgonyapürét.
Ugyan azt a jófajta vörösbort kínáljuk hozzá, amelyet a
főzéshez használtunk.
Most kaptam csak G+ értesítést, most már figyelek! :)
VálaszTörlésdetto...:)
VálaszTörlésMost már én is! :-)
VálaszTörlésEgyébként kár, hogy nincs kereső - gondolom, túl nagy munka lenne a bevitel. Bár a "Ctrl +F"-fel kereshetek - ha a címben benne van, amit keresek.
Üdv, és köszönet:
Saci
A 'Kategóriák' menüpontban található a keresés:
Törléshttp://liscsinszky.blogspot.hu/p/blog-page.html