Hozzávalók
60 dkg. csirkemáj
10 dkg. vöröshagyma
40 dkg. mélyhűtött vegyes zöldség
12 dkg. rizs
8 dkg. zsír
vagy étolaj
só
őrölt bors
1 evőkanál majoránna
10 dkg. vöröshagyma
40 dkg. mélyhűtött vegyes zöldség
12 dkg. rizs
8 dkg. zsír
vagy étolaj
só
őrölt bors
1 evőkanál majoránna
Elkészítés
Egy
evőkanál zsírban felforrósítjuk a rizst,
majd hozzáöntünk 2 dl. forrásban lévő vizet. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk
puhára. Mikor a víz felét felszívta, rátesszük a kiolvasztott zöldséget.
Tizenöt perc elteltével összekeverjük a májjal, a kívánt mértékben sózzuk,
forrón tálaljuk. Reszelt sajtot kínálunk hozzá, de a nélkül is fenséges étel.
Apróra vagdalt
vöröshagymát pirítunk 5 dkg. zsíron. Hozzákeverjük az apró kockákra vágott májat,
borssal, majoránnával ízesítjük, és takarékláng fölött kevergetve 10 perc alatt
megpároljuk.
Félszáraz rozé, és siller illik hozzá kellően hűtve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése