2013. október 31., csütörtök

Karamell puding







Hozzávalók



4 egész tojás
8 tojás sárgája
20 deka kristálycukor
1 rúd vanília
1 liter tej
10 szem kockacukor

Elkészítés


A kockacukrot 3 evőkanál vízzel karamellé forraljuk, majd pudingformák aljára öntjük, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Az egész tojásokat és a sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral. Ráöntjük a hosszában kettévágott vaníliával felforralt tejet, és a karamellre töltjük.
Vízfürdőbe állítjuk, és 150 C-ra hevített sütőben másfél óráig sütjük.
A tepsiből kivesszük, lehűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt tányérokra borítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum