Hozzávalók
60
deka sertés, vagy borjú szűz
30 deka rókagomba
30 deka cukkini
két evőkanál olaj
5 deka vaj
10 deka vöröshagyma
20 deka paradicsompaprika, (vagy kaliforniai piros)
10 deka paradicsom
két csokor petrezselyem zöld
só
őrölt fehér bors
egy deci száraz fehérbor,vagy rozé
30 deka rókagomba
30 deka cukkini
két evőkanál olaj
5 deka vaj
10 deka vöröshagyma
20 deka paradicsompaprika, (vagy kaliforniai piros)
10 deka paradicsom
két csokor petrezselyem zöld
só
őrölt fehér bors
egy deci száraz fehérbor,vagy rozé
Elkészítés
A
szűzpecsenye felületéről éles, hegyes késsel lefejtjük a vékony hártyát.
Tizenkét szeletet vágunk belőle, félujjnyi vékonyra lapítjuk, majd valamennyit
megtűzdeljük hasábokra szeletelt cukkinivel. Sózzuk, frissen őrölt borssal
hintjük. Serpenyőben kevés olajt hevítünk, ebben sütjük meg a hús szeleteket.
Csak akkor fordítjuk meg, amikor az alsó fele kellően megsült. A sütés ideje
4-5 perc.
Amikor valamennyi megsült, félre tesszük, tálalásig melegen
tartjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz vajat keverünk és egyszerre
tegyük bele a szeletelése közben leeső cukkini darabokat, a hasonló nagyságúra
vagdalt vöröshagymát, gombát és a paprikát. Magas hőfokon állandóan kevergetve öt
percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, apróra vagdalt petrezselymet adunk
hozzá, majd ráöntjük a bort. Fedővel letakarjuk, és további két percig tartó
párolás után körítésként tálaljuk.
Paradicsom szeletekkel, díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése