2013. október 26., szombat

Tűzdelt szűzpecsenye






Hozzávalók


60 deka sertés, vagy borjú szűz
30 deka rókagomba
30 deka cukkini
két evőkanál olaj
5 deka vaj
10 deka vöröshagyma
20 deka paradicsompaprika, (vagy kaliforniai piros)
10 deka paradicsom
két csokor petrezselyem zöld

őrölt fehér bors
egy deci száraz fehérbor,vagy rozé

Elkészítés


 A szűzpecsenye felületéről éles, hegyes késsel lefejtjük a vékony hártyát. Tizenkét szeletet vágunk belőle, félujjnyi vékonyra lapítjuk, majd valamennyit megtűzdeljük hasábokra szeletelt cukkinivel. Sózzuk, frissen őrölt borssal hintjük. Serpenyőben kevés olajt hevítünk, ebben sütjük meg a hús szeleteket. Csak akkor fordítjuk meg, amikor az alsó fele kellően megsült. A sütés ideje 4-5 perc.
Amikor valamennyi megsült, félre tesszük, tálalásig melegen tartjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz vajat keverünk és egyszerre tegyük bele a szeletelése közben leeső cukkini darabokat, a hasonló nagyságúra vagdalt vöröshagymát, gombát és a paprikát. Magas hőfokon állandóan kevergetve öt percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, apróra vagdalt petrezselymet adunk hozzá, majd ráöntjük a bort. Fedővel letakarjuk, és további két percig tartó párolás után körítésként tálaljuk.
Paradicsom szeletekkel, díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum