Hozzávalók
80
dkg. sertés dagadó
1 evőkanál zsír
10 dkg. vöröshagyma
4 nagy cikk fokhagyma
10 dkg. paradicsom püré
2 db. babérlevél
2 teáskanál borsikafű
1 dl. száraz fehérbor,
néhány szem egész bors
só
zeller zöld
1 evőkanál zsír
10 dkg. vöröshagyma
4 nagy cikk fokhagyma
10 dkg. paradicsom püré
2 db. babérlevél
2 teáskanál borsikafű
1 dl. száraz fehérbor,
néhány szem egész bors
só
zeller zöld
Elkészítés
A
húst besózzuk, zsírral locsolgatva forró sütőben (200-220 °C) 30 percig sütjük,
majd félretesszük. A tepsiben maradt zsírban megpirítjuk a szeletelt hagymát, a
zeller zöldet. Paradicsom pürét és zúzott fokhagymát adunk hozzá, majd ráöntjük
a fehér bort. Babérlevéllel, borssal, borsikafűvel ízesítve felforraljuk. Most
tegyük bele a félig megsült húst, és pároljuk puhára fedő alatt takarék lángon.
Amikor a hús megpuhult, kiszedjük, szeleteljük, tálalásig melegen tartjuk. A paradicsomos
pároló lét leszűrjük. A hússal együtt még egyszer összeforraljuk, párolt
zöldségekkel, (pl. kelbimbóval) tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése