Hozzávalók
40
dkg. vargánya
2 tojás
2 evőkanál liszt
10 dkg. zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
2 tojás
2 evőkanál liszt
10 dkg. zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
Elkészítés
gomba tönkjének végéről lefaragjuk a földes részt. Ezt a műveletet tanácsos már
a szedés közben elvégezni. Csak indokolt esetben mossuk meg bő vízbe mártva,
majd mielőbb csorgassuk le. Ha elég tisztának találjuk, ne mossuk! Tönkjével
együtt négy-hat cikkre vágjuk, enyhén sózzuk, lisztben felvert tojásban, és
morzsában forgatva panírozzuk. Közepesen forró (180-200 °C) olajban világos
barnára sütjük. Sütés közben az olaj teljesen ellepi! Szűrőkanállal kiszedjük,
szalvétán az olajat leitatjuk róla, és azon melegében tálaljuk.
Készíthetünk hozzá majonézes, vagy citromos, ecetes
salátákat. Félszáraz fehérbort vagy rozét kortyolgassunk mellé.
Igazán jól néz ki!
VálaszTörlés