Hozzávalók
40 dkg vöröshagyma
0,5 dl étolaj
1 dl száraz fehérbor
2 db babérlevél
4 cikk fokhagyma
10-15 szem egész bors
5 dkg vaj
2 db kifli
fél csomó metélőhagyma
1 db húsleveskocka
só
0,5 dl étolaj
1 dl száraz fehérbor
2 db babérlevél
4 cikk fokhagyma
10-15 szem egész bors
5 dkg vaj
2 db kifli
fél csomó metélőhagyma
1 db húsleveskocka
só
Elkészítés
A vöröshagymát megtisztítjuk, mindkét
végéből egy-egy szeletet levágunk. (A levágott darabokat más étel készítéséhez
használjuk fel.) Hosszában kettévágjuk, és ugyancsak hosszában vékony
szeletekre vágjuk. Tenyérnyi nagyságú vászondarabkára halmozzuk az egész
borsot, a babérlevelet és a három cikk kissé összezúzott fokhagymát. Sarkait
összefogva szorosan bekötjük. A kiflit ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és
serpenyőben felforrósított vajban mindkét oldalát pirosra sütjük, majd azon
melegében bedörzsöljük fokhagymával, tálalásig félretesszük.
Az erősen megforrósított olajon sötét
barnára pirítjuk a szeletelt vöröshagymát. Hozzáöntünk egy dl fehérbort, néhány
percig így pároljuk, majd felöntjük másfél liter vízzel, beletesszük az
előkészített fűszerzacskót és a húsleveskockát. Harminc percig lassú tűzön
főzzük, miközben a tetejéről leszedegetjük a felgyülemlett habot.
Ízlés szerint sózzuk. Tálalás előtt
a fűszerzacskót kivesszük. A kitálalt leves tetejére tesszük a pirított
fokhagymás kifli szeletkéket, és megszórjuk frissen vágott metélőhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése