Hozzávalók
Négy szelet tarja, vagy hosszú karaj
5 dkg. füstölt szalonna
5 dkg. paradicsompüré
1 evőkanál liszt
só
8 cikk fokhagyma
őrölt feketebors
őrölt kömény
őrölt csípős paprika
2 evőkanál paprikaecet (pl. az almapaprika leve)
5 dkg. füstölt szalonna
5 dkg. paradicsompüré
1 evőkanál liszt
só
8 cikk fokhagyma
őrölt feketebors
őrölt kömény
őrölt csípős paprika
2 evőkanál paprikaecet (pl. az almapaprika leve)
Elkészítés
Az
ujjnyi vastag hússzeleteket sózzuk, majd a szalonna kisütött zsírján mindkét
oldalát megsütjük és félretesszük. Ugyan
ebben a zsírban kissé megpirítjuk a lisztet, paradicsompürét keverünk hozzá,
borssal, köménnyel, erős paprikával, és vékonyra szeletelt fokhagymával
ízesítjük. Hozzáöntünk 2 dl. hideg vizet, ezzel mártás sűrűségűvé forraljuk. Végül
az ecettel adjuk meg pikáns ízét. A hússzeleteket visszatesszük, öt percig
pároljuk, forrón tálaljuk.
Könnyű félszáraz siller, vagy rozé csúszik vele szívesen!.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése