Hozzávalók
60
dkg. batáta (édesburgonya)
40 dkg. savanyú káposzta
10 dkg. rukkola
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál olívaolaj
só
őrölt fehérbors
40 dkg. savanyú káposzta
10 dkg. rukkola
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál olívaolaj
só
őrölt fehérbors
Elkészítés
A
káposzta levét kicsavarjuk, ha még így is savanyúnak találjuk, hideg vízben
leöblítjük, majd ismét kicsavarjuk. Keverjük hozzá a rukkolát, locsoljuk meg
olívaolajjal és tegyük néhány órára hűtőbe érlelődni.
A batátát hámozzuk meg, szeleteljük félujjnyi vastagra.
Közepes hőfokon grill lapon, vagy serpenyőben süssük mindkét oldalát 4-5
percig. Ez alatt belül kellően megpuhul, míg a külső oldala ropogósra sül.
Hideg salátával, forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése