Hozzávalók
60
dkg. sertés lapocka
1 evőkanál zyír, vagy étolaj
15 dkg. gomba
1 db. húsos piros paprika
10 dkg. paradicsom
20 dkg. cukkíni
10 dkg. paraj
10 dkg vöröshagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
1 evőkanál zyír, vagy étolaj
15 dkg. gomba
1 db. húsos piros paprika
10 dkg. paradicsom
20 dkg. cukkíni
10 dkg. paraj
10 dkg vöröshagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
Elkészítés
A
húst sózzuk, köménnyel, borssal bedörzsöljük, forró sütőben (200-220 °C) kevés
zsírral meglocsolva sütni kezdjük. A paraj szárát letépkedjük, forrásban lévő
vízbe tesszük, mikor újra felforr kiszedjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük,
ismét szűrjük, majd kicsavarjuk. Fél óra sütés után a hús köré tesszük a
felkockázott gombát, a hagymát, és a paprikát. Fóliával befeddjük, 20 perc
múlva keverjük hozzá a parajt, és a cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk,
borsozzuk, így együtt pároljuk készre fólia alatt. A húst szeleteljük, párolt
zöldségekkel tálaljuk.
Félszáraz fehérbor, és rozé tovább fokozhatja az élményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése