Hozzávalók
50 deka sertésvese
fél deci étolaj
10 deka vöröshagyma
10 deka zöldpaprika
10 deka paradicsom
15 deka kígyóuborka
fél deci étolaj
10 deka vöröshagyma
10 deka zöldpaprika
10 deka paradicsom
15 deka kígyóuborka
15 dkg. gomba
egy csomó kapor
egy csomó kapor
egy teáskanál borsikafű
só
só
Elkészítés
A veséket lapjában, hosszában
kettévágjuk, közepéből kivágjuk a fehér részeket, majd vékony csíkokra
szeleteljük. Forrásban lévő vízbe tesszük, és amikor a víz újra felforrt,
leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, majd ismét leszűrjük.
Az uborkát hosszában kettévágjuk,
mokkáskanállal magházát kivájjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A gombát
alapos mosás után cikkekre vágjuk.
A paradicsomot egy percre forrásban
lévő vízbe tesszük, hideg vízben lehűtjük, héját lehúzzuk, majd cikkekre
vágjuk.
Felhevített olajban megpirítjuk a
szeletekre vágott hagymát, hozzákeverjük a magházától megfosztott szeletelt
zöldpaprikát, a gombát és az előkészített paprikát. Néhány perc alatt üvegesre
pároljuk. Sóval apróra vagdalt kaporral, és Borsika fűvel ízesítjük, majd
hozzákeverjük a leforrázott vesét, és a paradicsomot.
További öt perc párolás után egytálételként
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése