2013. október 30., szerda

Kapros veseragu







Hozzávalók


50 deka sertésvese
fél deci étolaj
10 deka vöröshagyma
10 deka zöldpaprika
10 deka paradicsom
15 deka kígyóuborka
15 dkg. gomba
egy csomó kapor
egy teáskanál borsikafű

Elkészítés

A veséket lapjában, hosszában kettévágjuk, közepéből kivágjuk a fehér részeket, majd vékony csíkokra szeleteljük. Forrásban lévő vízbe tesszük, és amikor a víz újra felforrt, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, majd ismét leszűrjük.
Az uborkát hosszában kettévágjuk, mokkáskanállal magházát kivájjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A gombát alapos mosás után cikkekre vágjuk.
A paradicsomot egy percre forrásban lévő vízbe tesszük, hideg vízben lehűtjük, héját lehúzzuk, majd cikkekre vágjuk.
Felhevített olajban megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, hozzákeverjük a magházától megfosztott szeletelt zöldpaprikát, a gombát és az előkészített paprikát. Néhány perc alatt üvegesre pároljuk. Sóval apróra vagdalt kaporral, és Borsika fűvel ízesítjük, majd hozzákeverjük a leforrázott vesét, és a paradicsomot.
További öt perc párolás után egytálételként tálaljuk.                    


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum