Hozzávalók
80 dkg. ponty filé
40 dkg. zellerszár (halványító zeller)
2 evőkanál étolaj
5 dkg. zsemlemorzsa
2 tojás sárgája
egy dl. tejszín
2 dkg. vajfél citrom
só
őrölt fehérbors
40 dkg. zellerszár (halványító zeller)
2 evőkanál étolaj
5 dkg. zsemlemorzsa
2 tojás sárgája
egy dl. tejszín
2 dkg. vajfél citrom
só
őrölt fehérbors
Elkészítés
A zellert megmossuk, daraboljuk, forrásban lévő vízbe tesszük, mikor a víz ismét forrni kezd, leszűrjük, vajjal kent tűzálló edénybe rakjuk.
A halszeleteket sózzuk, morzsába forgatjuk, kevés olajban közepes hőfokon mindkét oldalát megsütjük, majd a zellerre helyezzük. Az egészet meglocsoljuk a tejszín és a tojás keverékével, amit sóval, borssal ízesítettünk. Forró sütőben tizenöt perc alatt készre sütjük. Citromlével meglocsolva kínáljuk.
Félszáraz fehérbor illik hozzá leginkább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése