Gombóc: 25 dkg tehéntúró, 4 zsemle,
10 dkg.szilvalekvár, 1 tojás, 1/4 szerecsendió, 1 teáskanál porcukor, csipetnyi
reszelt citromhéj, só
Epersaláta: 20 dkg eper 5 dkg.
kristálycukor,
Elkészítés
A meghámozott zsemlét apró kockákra
vágjuk vagy lereszeljük. Egy tojást az áttört túróval, reszelt szerecsendióval,
kevés sóval, porcukorral alaposan kikeverünk. Beletesszük a zsemlekockákat és
jól összegyúrjuk. Pástétom formákba, vagy mély levese tálkákba töltjük,
közepébe egy-egy teáskanál szilvalekvárt teszünk. Kissé lenyomkodjuk, majd
vízfürdőbe állítva sütőbe tesszük. 150-160 °C. fokon 25 percig pároljuk. A
formákból óvatosan kifordítjuk és epersalátával körülöntve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése