2013. október 20., vasárnap

Kecskesajt sütőtökkel





Hozzávalók

50 dkg. sütőtök
20 dkg. kecskesajt
3 dkg. vaj
3 db. tojás
1 evőkanál búzadarasó
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál friss bazsalikom

Elkészítés

A sütőtök magházát kivájjuk, forró sütőben fél óráig sütjük, ez alatt víztartalma a kívánt mértékig csökken. Szobahőmérsékletűre hűtjük, héját levágjuk majd 2 dkg. vajjal, sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal és a tojásokkal 10-15 másodpercig turmixszoljuk. Kivajazott csészékbe töltjük, papírral letakarva, vízfürdőbe állítva 120-140 °C-os sütőben 50 percig gőzöljük. Melegen, vagy hidegen tálaljuk kecskesajt szeletekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum