Hozzávalók
50
dkg. sütőtök
20 dkg. kecskesajt
3 dkg. vaj
3 db. tojás
1 evőkanál búzadarasó
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál friss bazsalikom
20 dkg. kecskesajt
3 dkg. vaj
3 db. tojás
1 evőkanál búzadarasó
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál friss bazsalikom
Elkészítés
A
sütőtök magházát kivájjuk, forró sütőben fél óráig sütjük, ez alatt víztartalma
a kívánt mértékig csökken. Szobahőmérsékletűre hűtjük, héját levágjuk majd 2
dkg. vajjal, sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal és a tojásokkal 10-15
másodpercig turmixszoljuk. Kivajazott csészékbe töltjük, papírral letakarva,
vízfürdőbe állítva 120-140 °C-os sütőben 50 percig gőzöljük. Melegen, vagy
hidegen tálaljuk kecskesajt szeletekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése