Hozzávalók
Két
db. füstölt pisztráng
egy db. avokádó
egy kisebb fejes saláta
10 deka vöröshagyma
10 deka paradicsom
fél citrom
2 deka ecetes, vagy 5 deka friss tárkonylevél
őrölt fehér bors
egy db. avokádó
egy kisebb fejes saláta
10 deka vöröshagyma
10 deka paradicsom
fél citrom
2 deka ecetes, vagy 5 deka friss tárkonylevél
őrölt fehér bors
Elkészítés
A meghámozott vöröshagymát vékony karikákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
A fejes salátát bő vízben megmossuk, leveleire tépkedjük. Az
avokádó hosszában kettévágjuk, magját kivesszük, héját levágjuk, húsát vékony
szeletekre vágjuk.
A pisztrángokat kifilézzük, (a gerinc felől kezdve éles
késsel húsát lefejtjük a csontvázáról) bőrét lehúzzuk, majd kisebb darabkákra
tördeljük.
Az előkészített anyagokat óvatosan összekeverjük, tárkonylevéllel,
citromlével, fehérborssal ízesítve tálaljuk. Pirított, vagy barna kenyérrel fogyasztjuk.
Félszáraz fehérbor illik hozzá leginkább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése