Hozzávalók
Tészta
25 deka liszt
12 deka vaj
10 deka porcukor
1 tojás
késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
2-3 evőkanálnyi tej
25 deka liszt
12 deka vaj
10 deka porcukor
1 tojás
késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
2-3 evőkanálnyi tej
Töltelék
50 deka tehéntúró
20 deka kr. cukor
2 tojás
két csokor kapor
csipet só
4 deka vaj
50 deka tehéntúró
20 deka kr. cukor
2 tojás
két csokor kapor
csipet só
4 deka vaj
Elkészítés
A lisztet elmorzsoljuk puha, de nem olvadt vajjal.
Hozzákeverjük a porcukrot, a tojást, a sütőport, a sót, a tejet, és könnyen
formázható tésztává gyúrjuk. Fél óráig hűtőben pihentetjük, majd félujjnyi
vastagra nyújtva tepsi aljéra tesszük. Tetejére
terítjük a túrót, és közepes hőfokon / 150-160 °C / megsütjük. A sütőből
kivesszük, 10 percig hűlni hagyjuk, majd a tepsiben szeleteljük.
Töltelék
A cukorral habosra keverjük. Egyenként keverjük hozzá
a tojások sárgáját, a finom szűrőn áttört túrót, az apróra vagdalt kaprot,
végül a csipetnyi sóval felvert tjásfehérjét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése