2013. október 20., vasárnap

Kapros túrós lepény



Hozzávalók


Tészta 
25 deka liszt
12 deka vaj
10 deka porcukor
1 tojás
késhegynyi sütőpor
csipetnyi só
2-3 evőkanálnyi tej

Töltelék 
50 deka tehéntúró
20 deka kr. cukor
2 tojás
két csokor kapor
csipet só
4 deka vaj

Elkészítés 

A lisztet elmorzsoljuk puha, de nem olvadt vajjal. Hozzákeverjük a porcukrot, a tojást, a sütőport, a sót, a tejet, és könnyen formázható tésztává gyúrjuk. Fél óráig hűtőben pihentetjük, majd félujjnyi vastagra nyújtva tepsi aljéra tesszük. Tetejére  terítjük a túrót, és közepes hőfokon / 150-160 °C / megsütjük. A sütőből kivesszük, 10 percig hűlni hagyjuk, majd a tepsiben szeleteljük.

Töltelék

A cukorral habosra keverjük. Egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, a finom szűrőn áttört túrót, az apróra vagdalt kaprot, végül a csipetnyi sóval felvert tjásfehérjét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum