2013. október 31., csütörtök

Füstölt csülök babos káposztával






Hozzávalók
1 db füstölt csülök (80-90 dkg)
60 dkg savanyú káposzta
20 dkg tarkabab
15 dkg vöröshagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál zsír
2 cikk fokhagyma

Elkészítés

A babot előző nap megtisztítjuk és beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük, felforraljuk, levét kiöntjük és friss vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a babot. Néhány percig pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével. Ha a bab félig megpuhult, beletesszük a káposztát, szükség esetén további csülöklét öntünk rá. Zúzott fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. A csontjáról lefejtett, szeletekre vágott csülök mellé körítésként zsemlegombóccal tálaljuk.

Zsemlegombóc
Hozzávalók
6 zsemle
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl tej

őrölt fehér bors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés



A zsemlét kockákra vágjuk, és tejjel leforrázzuk. Ha friss a zsemle, akkor kevesebb tej kell hozzá. Alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, azzal is kikeverjük, végül adjuk hozzá a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet és sóval, borssal fűszerezzük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és sós vízben 15-20 percig főzzük. Tálalásig ebben a vízben tartjuk, csak a végén szűrjük le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum