Hozzávalók
1 db füstölt csülök (80-90 dkg)
60 dkg savanyú káposzta
20 dkg tarkabab
15 dkg vöröshagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál zsír
2 cikk fokhagyma
só
60 dkg savanyú káposzta
20 dkg tarkabab
15 dkg vöröshagyma
1 csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál zsír
2 cikk fokhagyma
só
Elkészítés
A babot előző nap megtisztítjuk és
beáztatjuk. A csülköt meleg vízbe tesszük, felforraljuk, levét kiöntjük és
friss vízben puhára főzzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre
vágjuk. A zsírban megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a babot. Néhány percig
pároljuk, aztán felengedjük a csülök főzőlevével. Ha a bab félig megpuhult,
beletesszük a káposztát, szükség esetén további csülöklét öntünk rá. Zúzott
fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítve puhára főzzük. A
csontjáról lefejtett, szeletekre vágott csülök mellé körítésként
zsemlegombóccal tálaljuk.
Zsemlegombóc
Hozzávalók
Hozzávalók
6 zsemle
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl tej
só
őrölt fehér bors
1 csokor petrezselyem
2 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 dl tej
só
őrölt fehér bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A zsemlét kockákra vágjuk, és
tejjel leforrázzuk. Ha friss a zsemle, akkor kevesebb tej kell hozzá. Alaposan
összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, azzal is kikeverjük, végül adjuk hozzá a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet és
sóval, borssal fűszerezzük. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és sós
vízben 15-20 percig főzzük. Tálalásig ebben a vízben tartjuk, csak a végén
szűrjük le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése