Hozzávalók
80 dkg. törpeharcsa, (kb. 6-8 db.)
2 db. tojás
10 dkg. liszt
15 dk. szezám mag
1 db. citrom
só
olaj a sütéshez.
2 db. tojás
10 dkg. liszt
15 dk. szezám mag
1 db. citrom
só
olaj a sütéshez.
Elkészítés
A
halak beleit, kopoltyúját eltávolítjuk, besózzuk, egy órára hűtőbe tesszük. A
só által kioldott nedveket szalvétán leitatjuk, lisztbe felvert tojásba, és
szezám magba forgatjuk. Annyi forró olajban sütjük ropogósra, amennyi ellepi.
Ízlés szerint citromlével meglocsolva, sült hagyma karikákkal fogyasztjuk, de
kovászos uborkával és friss rozscipóval különleges nyári harapni való.
Sült hagyma
A vastag szeletekre vágott vöröshagymát karikáira bontjuk, sózás nélkül lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bő forró olajban pirosra sütjük. Utólag sózhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése