2013. október 17., csütörtök

Törpeharcsa szezámkabátban





Hozzávalók

80 dkg. törpeharcsa, (kb. 6-8 db.)
2 db. tojás
10 dkg. liszt
15 dk. szezám mag
1 db. citrom

olaj a sütéshez.

Elkészítés

A halak beleit, kopoltyúját eltávolítjuk, besózzuk, egy órára hűtőbe tesszük. A só által kioldott nedveket szalvétán leitatjuk, lisztbe felvert tojásba, és szezám magba forgatjuk. Annyi forró olajban sütjük ropogósra, amennyi ellepi. Ízlés szerint citromlével meglocsolva, sült hagyma karikákkal fogyasztjuk, de kovászos uborkával és friss rozscipóval különleges nyári harapni való.

Sült hagyma


A vastag szeletekre vágott vöröshagymát karikáira bontjuk, sózás nélkül lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, bő forró olajban pirosra sütjük. Utólag sózhatjuk.
Első sorban száraz fehérbort kíván, de a jófajta sör ellen sem tiltakozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum