Hozzávalók
40 dkg. cékla
20 dkg. füstölt sonka
fél fej fokhagyma
1 evőkanál zsír, vagy étolaj
1 evőkanál liszt
2 dl. tejföl
1 dl. főzőtejszín
ecet
egész bors
babérlevél
20 dkg. füstölt sonka
fél fej fokhagyma
1 evőkanál zsír, vagy étolaj
1 evőkanál liszt
2 dl. tejföl
1 dl. főzőtejszín
ecet
egész bors
babérlevél
Elkészítés
A
sonkát borssal, babérlevéllel, lassú tűzön puhára főzzük annyi vízben amennyi
bőven ellepi. A főzőlét félretesszük, a húst felkockázzuk. Sós vízben megfőzzük a céklát, meghámozzuk,
utána kockákra vágjuk.
Meleg, de nem forró zsírban megfuttatjuk az apróra vagdalt
fokhagymát, és ráöntjük a sonkalét. Mikor felforr, besűrítjük lisztes,
tejszínes, tejfölös keverékkel. Végül tegyük bele a céklát és a sonkát, kevés
ecettel ízesítsük, már is tálalhatjuk.
A leves után bizonyára mindenkinek jól esik 40 csepp száraz
rozé!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése