2013. október 21., hétfő

Sajtos kelbimbó




Hozzávalók


60 dkg. kelbimbó
30 dkg. vöröshagyma
1 evőkanál liszt
15 dkg. lapka sajt
2 dkg. vaj
fél liter olaj a hagyma sütéséhez
1 teáskanál őrölt kömény
1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés


A hagymát fél cm vastagra szeleteljük, majd karikákra szedjük. Enyhén sózzuk, lisztbe forgatjuk, forró olajban pirosra sütjük. Leszűrjük, forrón tálaljuk.
A megtisztított friss kelbimbót enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajjal kent edénybe tesszük, borssal, köménnyel hintjük és leborítjuk sajtszeletekkel. Forró sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum