Hozzávalók
60 deka borjú máj
2 tojás
3 evőkanál finomliszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
2 tojás
3 evőkanál finomliszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
fél liter olaj a sütéshez
20 deka sárgarépa
40 deka karfiol
40 deka karfiol
10 deka vöröshagyma
egy db. zsenge karalábé
2 csokor kapor
5 deka vaj
2 dl. tejszín
só
őrölt fehér bors
egy citrom
egy paradicsom
egy db. zsenge karalábé
2 csokor kapor
5 deka vaj
2 dl. tejszín
só
őrölt fehér bors
egy citrom
egy paradicsom
Elkészítés
A máj vékony hártyáit eltávolítjuk csíkokra vágjuk, hűtőbe tesszük.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedve enyhén sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük.
Apró kockákra vagdalt vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony hasábokra szeletelt sárgarépát, karalábét. Öt percig kevergetve pirítjuk, és meghintjük egy teáskanálnyi liszttel. További kevergetés közben hozzáöntjük a tejszínt, és az apróra vagdalt kaprot. Végül hozzákeverjük a karfiolt, és együtt pároljuk puhára. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, tálalásig melegen tartjuk.
Az előkészített májat lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, közepesen forró olajban megsütjük. Lecsorgatjuk, kapros tejszínes zöldségraguval tálaljuk.
Száraz fehérbort kortyolgatunk mellé szívesen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése