Hozzávalók
60 deka báránycomb csont nélkül
1 dl.étolaj
15 deka laskagomba
15 deka csiperke gomba
50 deka újburgonya
15 deka vöröshagyma
1 dl.étolaj
15 deka laskagomba
15 deka csiperke gomba
50 deka újburgonya
15 deka vöröshagyma
1 evőkanálnyi friss rozmaring levél
só, őrölt fekete bors
2 csokor petrezselyem
só, őrölt fekete bors
2 csokor petrezselyem
Elkészítés
Kevés olajon finomra vagdalt vöröshagymát pirítunk, rátesszük a kisujjnyi nagyságú csíkokra szeletelt húst. Erős tűzön kevergetve addig pirítjuk, míg a belőle kioldódó nedvek elpárolódnak, és zsírjára sül. Most keverjük hozzá a megtisztított szeletelt gombákat, sóval, rozmaringgal ízesítjük és lassú tűz fölött, addig pároljuk, míg a hús kellően megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a karikákra szelt burgonyát és mikor az is puha, nyomban tálalhatjuk.
Az idény kínálta salátákkal kiegészítve fenséges lakoma része lehet.
Száraz vörösbort kínáljunk hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése