Hozzávalók
60
dkg. csirkemáj
10 dkg. rukkola
5 dkg. füstölt szalonna
10 dkg. vöröshagyma
2 dl. tejföl
egy dl. száraz fehérbor
egy evőkanál mustár
só
őrölt bors
10 dkg. rukkola
5 dkg. füstölt szalonna
10 dkg. vöröshagyma
2 dl. tejföl
egy dl. száraz fehérbor
egy evőkanál mustár
só
őrölt bors
Elkészítés
A
szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, rátesszük a felkockázott
májat és erős láng fölött kevergetve minden oldalát megpirítjuk. A májat
kiszedjük, a zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáöntjük a bort, majd
belekeverjük a tejfölt és a mustárt. Enyhén sózzuk, borsozzuk végül rátesszük a
rukkolát. Két-három perc forralás után a rukkola összeesik. Most tegyük hozzá
az elősütött májat, forraljuk össze, és mielőbb tálaljuk. Egytálételként friss
rozscipóval, vagy párolt zöldségekkel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése