2013. október 20., vasárnap

Pirított csirkemáj rukkolával




Hozzávalók

60 dkg. csirkemáj
10 dkg. rukkola
5 dkg. füstölt szalonna
10 dkg. vöröshagyma
2 dl. tejföl
egy dl. száraz fehérbor
egy evőkanál mustár

őrölt bors

Elkészítés

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, rátesszük a felkockázott májat és erős láng fölött kevergetve minden oldalát megpirítjuk. A májat kiszedjük, a zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, hozzáöntjük a bort, majd belekeverjük a tejfölt és a mustárt. Enyhén sózzuk, borsozzuk végül rátesszük a rukkolát. Két-három perc forralás után a rukkola összeesik. Most tegyük hozzá az elősütött májat, forraljuk össze, és mielőbb tálaljuk. Egytálételként friss rozscipóval, vagy párolt zöldségekkel fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum