Hozzávalók
Nyolc
db. paradicsom (kb.40 deka)
15 deka nyers füstölt sonka
50 deka paraj
20 deka óvári sajt
5 tojás
4 cikk fokhagyma
2 csokor petrezselyem
1 csomó újhagyma
1 dl. étolaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ecetes torma
só
őrölt fekete bors
15 deka nyers füstölt sonka
50 deka paraj
20 deka óvári sajt
5 tojás
4 cikk fokhagyma
2 csokor petrezselyem
1 csomó újhagyma
1 dl. étolaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ecetes torma
só
őrölt fekete bors
Elkészítés
A
parajt megtisztítjuk, alaposam megmossuk, forrásban lévő vízbe tesszük. Amint a
víz ismét felforr, mielőbb leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, majd ismét
leszűrjük. (csak így őrzi meg üde zöld színét a további felhasználása közben)
Töltelék: evőkanálnyi olajon apró kockákra vagdalt, vagy
ledarált sonkát pirítunk. A tűzről levesszük, ha kissé lehűlt hozzákeverünk 4
keményre főtt, felkockázott tojást. Apróra vagdalt petrezselyemmel, mustárral, ecetes
tormával ízesítjük, végül hozzákeverünk egy nyers tojást.
A paradicsomokat „megskalpoljuk” A kalapokat félre tesszük,
alsó részüket kivájjuk. Megtöltjük, visszahelyezzük a kalapokat, tepsire
rakjuk, és egy-egy szelet sajttal lefedjük. Forró sütőben (200-220 C) 10 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt kevés olajon megfuttatjuk a karikákra vágott
hagymát, hozzákeverjük a paradicsomból kivájt részeket, borssal, zúzott
fokhagymával ízesítjük. Végül hozzákeverjük a forrázott parajt, és 2-3 perc
párolás után a megsült paradicsomok körítéseként tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése