2013. október 18., péntek

Csirkemáj narancsmentával



Hozzávalók

60 dkg. csirkemáj
30 dkg. rizs
10 dkg. vöröshagyma
fél dl. étolaj
10-15 szem olívabogyó
2 púpozott evőkanál apróra vagdalt mentalevél (lehetőleg narancsmenta)
1 dl. tejszín

őrölt bors

Elkészítés

A rizst 2 evőkanál olajjal kevergetve felforrósítjuk. Sózzuk, hozzákeverjük a menta felét és ráöntünk fél liter forrásban lévő vizet. Fedő alatt takarék lángon 15 perc alatt puhára pároljuk.
A szeletelt vöröshagymát olajon világos barnára pirítjuk. Rátesszük a csíkokra vágott májat majd közepes lángon fedővel félig fedve 5-6 percig pirítjuk. Kevergetés közben adjuk hozzá a felkarikázott olívabogyót, a mentát. Sózzuk, borsozzuk, majd a tejszínnel további 5 percig pároljuk. A mentás rizzsel mielőbb tálaljuk.
Félszáraz fehérbor és rozé illik hozzá, a vendégsereg arányában, mértékkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum