Hozzávalók
60
dkg. csirkemáj
30 dkg. rizs
10 dkg. vöröshagyma
fél dl. étolaj
10-15 szem olívabogyó
2 púpozott evőkanál apróra vagdalt mentalevél (lehetőleg narancsmenta)
1 dl. tejszín
só
őrölt bors
30 dkg. rizs
10 dkg. vöröshagyma
fél dl. étolaj
10-15 szem olívabogyó
2 púpozott evőkanál apróra vagdalt mentalevél (lehetőleg narancsmenta)
1 dl. tejszín
só
őrölt bors
Elkészítés
A
rizst 2 evőkanál olajjal kevergetve felforrósítjuk. Sózzuk, hozzákeverjük a
menta felét és ráöntünk fél liter forrásban lévő vizet. Fedő alatt takarék
lángon 15 perc alatt puhára pároljuk.
A szeletelt vöröshagymát olajon világos barnára pirítjuk.
Rátesszük a csíkokra vágott májat majd közepes lángon fedővel félig fedve 5-6
percig pirítjuk. Kevergetés közben adjuk hozzá a felkarikázott olívabogyót, a
mentát. Sózzuk, borsozzuk, majd a tejszínnel további 5 percig pároljuk. A
mentás rizzsel mielőbb tálaljuk.
Félszáraz fehérbor és rozé illik hozzá, a vendégsereg
arányában, mértékkel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése