2013. október 20., vasárnap

Káposztás malac




Hozzávalók

80 dkg. bőrös malachús
80 dkg savanyú káposzta
20 dkg. kolozsvári szalonna
5 dkg. füstölt szalonna
15 dkg. vöröshagyma

kakukkfű
3 db.babérlevél
fél pohár sör

Elkészítés

A húst sütés előtt két órával sózzuk, kakukkfűvel bedörzsöljük. (a bőrét csak sózzuk) Közepesen forró sütőbe tesszük. (160-190 °C) Sörbe mártott füstölt szalonnával kenegetjük, vizet nem öntünk alá. Mindvégig a bőre legyen felül, így lesz szép, kívánatosan ropogós. Tíz perc pihentetés után szeleteljük, párolt káposztával fogyasztjuk.
A hús sütése közben a káposzta levét kicsavarjuk, ha túlságosan sós, előtte hideg vízben áztatjuk. Kockákra vágott kolozsvári szalonna kiolvasztott zsírján szeletelt vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a káposztát, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön fedő alatt addig pároljuk, míg a lé teljesen elfő róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum