Hozzávalók
80
dkg. bőrös malachús
80 dkg savanyú káposzta
20 dkg. kolozsvári szalonna
5 dkg. füstölt szalonna
15 dkg. vöröshagyma
só
kakukkfű
3 db.babérlevél
fél pohár sör
80 dkg savanyú káposzta
20 dkg. kolozsvári szalonna
5 dkg. füstölt szalonna
15 dkg. vöröshagyma
só
kakukkfű
3 db.babérlevél
fél pohár sör
Elkészítés
A
húst sütés előtt két órával sózzuk, kakukkfűvel bedörzsöljük. (a bőrét csak
sózzuk) Közepesen forró sütőbe tesszük. (160-190 °C) Sörbe mártott füstölt
szalonnával kenegetjük, vizet nem öntünk alá. Mindvégig a bőre legyen felül,
így lesz szép, kívánatosan ropogós. Tíz perc pihentetés után szeleteljük,
párolt káposztával fogyasztjuk.
A hús sütése közben a káposzta levét kicsavarjuk, ha
túlságosan sós, előtte hideg vízben áztatjuk. Kockákra vágott kolozsvári
szalonna kiolvasztott zsírján szeletelt vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a
káposztát, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük és felöntjük annyi vízzel,
amennyi ellepi. Lassú tűzön fedő alatt addig pároljuk, míg a lé teljesen elfő
róla.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése