Hozzávalók
60
dkg. pulyka medalion
fél dl. étolaj
5 dkg. vöröshagyma
2 csokor kapor
2 dl. tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika
só
őrölt fehérbors
fél dl. étolaj
5 dkg. vöröshagyma
2 csokor kapor
2 dl. tejföl
1 evőkanál liszt
1 teáskanál fűszerpaprika
só
őrölt fehérbors
Elkészítés
Kevés
olajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk, rátesszük a csíkokra szeletelt
húst, sózzuk és erős láng fölött kevergetve
addig pirítjuk, míg a kioldódó nedvek elpárolódnak. Most adjuk hozzá az
apróra vagdalt kaprot. Öntsük rá a fél dl. langyos vízzel és a liszttel
kikevert tejfölt. öt perc forralás után galuskával tálaljuk, de más körítéssel
is tálalhatjuk (pl: zöldséges rizs, burgonyapüré )
Galuska hozzávalók
40
dkg. Liszt
3 tojás1evőkanál zsír, vagy étolaj
2 teáskanál só
2,5 deci víz
3 tojás1evőkanál zsír, vagy étolaj
2 teáskanál só
2,5 deci víz
Elkészítés
A lisztet egész tojásokkal, sóval és hideg vízzel
összekeverjük, galuskaszaggatón keresztül forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.
A főzővíz mennyisége legalább 4
liter legyen. Ha a víz ismét felforr, tetejéről szűrő segítségével leszedjük a
galuskát. Folyó hideg vízben mielőbb lehűtjük. Leszűrjük, és összekeverjük egy
evőkanálnyi zsiradékkal. Közvetlenül a tálalás előtt serpenyőben, forró
sütőben, vagy mikróban melegítjük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése