Hozzávalók
40
deka csemegeszőlő
20 deka kiwi
10 deka málna
10 deka vaj
4 deka porcukor
3 tojás
20 deka kiwi
10 deka málna
10 deka vaj
4 deka porcukor
3 tojás
5 deka kristálycukor
12 deka liszt
1 sütőpor
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
fél deci rum
só
12 deka liszt
1 sütőpor
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
fél deci rum
só
Elkészítés
A szőlőt
megmossuk, száráról leszedjük, minden szemet hosszában kettévágunk, hegyes
késsel eltávolítjuk magvait, majd rummal meglocsoljuk.
A tésztához a puha, de nem olvadt vajat csipetnyi sóval,
reszelt citromhéjjal, és a porcukorral habosra keverjük. Egyenként
hozzákeverünk három tojás sárgáját, a kristálycukorral felvert tojásfehérjét, a
lisztet, a sütőport, végül a rumból leszűrt szőlőszemeket. Vékonyan kivajazott
liszttel hintett formába töltjük. 180 C-osra hevített sütőben 60 perc alatt
megsütjük. A formából melegen borítjuk tálra, porcukorral hintjük, melegen,
vagy hidegen kínáljuk.
Szinte megköveteli az édes fehérbort!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése