2013. október 20., vasárnap

Hídvégi pecsenye




Hozzávalók

60 dkg. sertés felsál,dió,vagy hosszúkaraj
fél dl.étolaj
40 dkg. zellerszár(halványító zeller)
30 dkg. húsos paradicsom
egy csomag újhagyma, vagy 10 dkg.póréhagyma)
egy csokor friss kapor

őrölt feketebors

Elkészítés

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe tesszük, 10-15 másodperc múlva áttesszük hideg vízbe, majd héját lehúzzuk,kettévágva magházát kikaparjuk, húsát kockákra vágjuk. Hasonló nagyságú darabokra vágjuk a húst, a zellert, és a hagymát.
Serpenyőben hevített olajba tesszük a húst. Gyakran kevergetve addig pirítjuk, míg a kioldódó nedvek elpárolódtak. Sóval hintjük, hozzákeverjük a hagymát és a zellert. További 5-8 perc pirítás után tesszük hozzá a paradicsomot és a kissé összevagdalt kaprot. Őrölt borssal ízesítjük, még 5 percig pároljuk, azon melegében egytálételként tálaljuk.
Félszáraz fehérbor, és rozé illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum