Hozzávalók
60
dkg. sertés felsál,dió,vagy hosszúkaraj
fél dl.étolaj
40 dkg. zellerszár(halványító zeller)
30 dkg. húsos paradicsom
egy csomag újhagyma, vagy 10 dkg.póréhagyma)
egy csokor friss kapor
só
őrölt feketebors
fél dl.étolaj
40 dkg. zellerszár(halványító zeller)
30 dkg. húsos paradicsom
egy csomag újhagyma, vagy 10 dkg.póréhagyma)
egy csokor friss kapor
só
őrölt feketebors
Elkészítés
A
paradicsomokat forrásban lévő vízbe tesszük, 10-15 másodperc múlva áttesszük
hideg vízbe, majd héját lehúzzuk,kettévágva magházát kikaparjuk, húsát kockákra
vágjuk. Hasonló nagyságú darabokra vágjuk a húst, a zellert, és a hagymát.
Serpenyőben hevített olajba tesszük a húst. Gyakran
kevergetve addig pirítjuk, míg a kioldódó nedvek elpárolódtak. Sóval hintjük,
hozzákeverjük a hagymát és a zellert. További 5-8 perc pirítás után tesszük
hozzá a paradicsomot és a kissé összevagdalt kaprot. Őrölt borssal ízesítjük,
még 5 percig pároljuk, azon melegében egytálételként tálaljuk.
Félszáraz fehérbor, és rozé illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése