Hozzávalók
40 dkg. tisztított burgonya
15 dkg. juh sajt
4 cikk fokhagyma
2 dl. tejföl
4 evőkanál finomliszt
2 dl. étolaj a sütéshez
só
őrölt fehérbors
15 dkg. juh sajt
4 cikk fokhagyma
2 dl. tejföl
4 evőkanál finomliszt
2 dl. étolaj a sütéshez
só
őrölt fehérbors
Elkészítés
A burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk, néhány percig állni
hagyjuk. A kioldódó levét leszűrjük, azt nem használjuk fel. Keverjünk hozzá 4
kanál lisztet és a fokhagyma felét apróra vagdalva. Serpenyőbe félujjnyi olajat
hevítünk, ebbe tesszük kanalanként szétterítve a masszát. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. A
megsült lapokat megkenjük enyhén sózott fokhagymás tejföllel, megszórjuk
reszelt sajttal, borsozzuk, majd egymásra rakjuk. A nagyságától függően egyben
vagy cikkekre vágva melegen ajánljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése