2013. október 21., hétfő

Rakott lapcsánka




Hozzávalók


40 dkg. tisztított burgonya
15 dkg. juh sajt
4 cikk fokhagyma
2 dl. tejföl
4 evőkanál finomliszt
2 dl. étolaj a sütéshez

őrölt fehérbors

Elkészítés


A burgonyát lereszeljük, enyhén sózzuk, néhány percig állni hagyjuk. A kioldódó levét leszűrjük, azt nem használjuk fel. Keverjünk hozzá 4 kanál lisztet és a fokhagyma felét apróra vagdalva. Serpenyőbe félujjnyi olajat hevítünk, ebbe tesszük kanalanként szétterítve a masszát.  Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük. A megsült lapokat megkenjük enyhén sózott fokhagymás tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, borsozzuk, majd egymásra rakjuk. A nagyságától függően egyben vagy cikkekre vágva melegen ajánljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum