Hozzávalók
1 kg. borjúszegy
60 deka paraj
10 deka vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
4 tojás
20 deka paradicsompaprika vagy kaliforniai
egy evőkanálnyi zsemlemorzsa
egy deci napraforgóolaj
só
őrölt bors
só
őrölt bors
Elkészítés
A
parajt megmossuk, forrásban lévő vízbe tesszük, amikor ismét forrni kezd
leszűrjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük és ismét leszűrjük, kézzel
kinyomkodjuk.
Két tojást tíz perc alatt megfőzzük, lehűtjük, héját
leszedjük.
Töltelék: kevés napraforgó olajban finomra vágott
vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk az apró kockákra szeletelt paprikát és a
vagdalt fokhagymát. A tűzről levesszük,, sózzuk borsozzuk, amikor lehűlt
keverjünk hozzá két nyers tojást, zsemlemorzsát, a forrázott parajt, végül a
felkockázott főtt tojásokat. A hegyes késsel felnyitott borjúszegybe töltjük. A
nyílást hústűvel lezárjuk. Olajjal kent tepsibe tesszük, sózzuk és közepesen
forró sütőben kb. 60 perc alatt megsütjük. Sütés közben a tepsi alján
összegyűlő olajjal locsolgatjuk. Sem vizet, sem egyéb folyadékot nem öntünk
alá. A sütés első felében takarjuk le alufóliával. Sütés után 20 percig állni
hagyjuk, ezt követően szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése