Hozzávalók
40
deka darált sertéshús
5 deka
egy fej vöröshagyma
egy tojás
egy zsemle
20 deka mélyhűtött zöldborsó
10 deka párolt rizs
egy csokor petrezselyem
só
őrölt bors
5 deka
egy fej vöröshagyma
egy tojás
egy zsemle
20 deka mélyhűtött zöldborsó
10 deka párolt rizs
egy csokor petrezselyem
só
őrölt bors
Elkészítés
A
zöldborsót egy evőkanálnyi zsíron gyakran kevergetve 5 perc alatt megpároljuk.
Sóval, borssal, apróra vagdalt petrezselyemmel ízesítjük. A darált húshoz finomra vagdalt, zsírban megpirított
vöröshagymát, vízben áztatott, kicsavart zsemlét, tojást adunk, sóval, borssal
ízesítve alaposan összegyúrjuk a zöldborsóval. Kizsírozott sütő formába töltjük, forró
sütőben (180-200 C
) 40 perc alatt megsütjük.
Tíz perc pihentetés után szeleteljük. Burgonyapürével, és az
idény kínálta salátákkal tálaljuk.
Kellően hűtött rozé, vagy száraz fehérbor kívánkozik mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése