Hozzávalók
60 dkg. pulykacomb filé
80 dkg. burgonya
20 dkg. lila hagyma
1 fej fokhagyma
15 dkg. zöldpaprika
10 dkg. étolaj
só
egész bors
80 dkg. burgonya
20 dkg. lila hagyma
1 fej fokhagyma
15 dkg. zöldpaprika
10 dkg. étolaj
só
egész bors
Elkészítés
A húst hegyes késsel megszurkáljuk, a nyílásokba fokhagyma
cikkeket tűzdelünk, sózzuk, majd egy-két óráig hűtőben tartjuk. tepsibe
tesszük, olajjal meglocsoljuk és 20 percig forró (200-220 C) sütőben kezdjük
sütni. Ennek elteltével köré rakjuk a meghámozott burgonyát, a cikkekre vágott
hagymát, és a tetszés szerint darabolt paprikát. Ezt követően mérsékeljük a
sütő hőfokát (160-18/0 C) így sütjük készre 35-40 perc alatt. Tíz percig
pihentetjük, szeleteljük és a vele sült burgonyával, hagymával, paprikával
tálaljuk.
Száraz rozé, vagy fehérbor illik hozzá kellő hőfokon, kellő mértékkel!
Száraz rozé, vagy fehérbor illik hozzá kellő hőfokon, kellő mértékkel!
Erről persze rögtön a Csáky rostélyos jut eszébe az embernek, már ha a fiatalabb generáció tudja, hogy mi fán terem
VálaszTörlés