Hozzávalók
50
dkg. spárga (tisztítva kb. 40 dkg.)
2 dkg. vaj
1 evőkanál liszt
2 dl. főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi apróra vagdalt friss citromfű
fél citrom kicsavart leve
só
őrölt fehérbors
2 dkg. vaj
1 evőkanál liszt
2 dl. főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi apróra vagdalt friss citromfű
fél citrom kicsavart leve
só
őrölt fehérbors
Elkészítés
A
spárgát meghámozzuk, alsó végéből fél centis darabkát levágunk, ezt nem
használjuk fel. A másik végén lévő fejét 2-3 cm. hosszú, míg a többi
részét 1 cm.-es darabkákra szeleteljük.
Ezeket egy liter enyhén sós vízbe tesszük. Három percig forraljuk, majd
hozzáadjuk a spárgafejeket. További 2 perc forralás után leszűrjük. Olvasztott
vajban kissé megpirítjuk a lisztet. Belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a
citromfüvet, hozzáöntjük a spárga főzőlevét és a tejszínt, pár perc forralással
kissé besűrítjük. Most szaggatjuk bele a galuskát. Visszatesszük a spárgát,
sóval, borssal, citromlével ízesítve forrón tálaljuk.
Vajas galuska
Hozzávalók
Egy tojás sárgája, fél deka vaj, csipet
só. Egy deka liszt.
Elkészítés
A tojás sárgáját a
vajjal, és a liszttel simára keverjük, sóval ízesítjük. Öt percig állni
hagyjuk, majd kávéskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
A spárgát meghámozzuk |
alsó végéből fél centis darabkát levágunk |
A másik végén lévő fejét 2-3 cm. hosszú darabkákra szeleteljük |
míg a többi részét 1 cm.-es darabkákra szeleteljük |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése