Hozzávalók
Nyolc mélyhűtött cápa szelet (kb. 60 dk.)
20 dkg. gomba
20 dkg. cukkíni
4 db. húsos kemény paradicsom
egy citrom
egy csokor kapor
2 dl. főzőtejszín
4 tojás sárgája
2 dkg. vaj
fél dl. napraforgó olaj
só
őrölt fehérbors
2 db. babérlevél
20 dkg. gomba
20 dkg. cukkíni
4 db. húsos kemény paradicsom
egy citrom
egy csokor kapor
2 dl. főzőtejszín
4 tojás sárgája
2 dkg. vaj
fél dl. napraforgó olaj
só
őrölt fehérbors
2 db. babérlevél
Elkészítés
A halszeleteket kiolvasztjuk, lecsorgatjuk,
majd papírszalvétával a maradék
nedvességet is leitatjuk róla. Mindkét oldalát sózzuk, kevés olajjal bekenjük, húsz
percig állni hagyjuk.
Kapormártás
Habüstbe vagy tűzálló üvegtálba teszünk négy
tojássárgáját, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és citromlét csavarunk
bele. Vízgőz fölött habverővel állandóan kevergetjük, míg krémsűrűségűvé válik.
A gőzről levéve cseppenként hozzákeverünk az olvasztott vajat, végül a finomra vágott
kaprot.
A gombát és a cukkínit félujjnyi
vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. A paradicsomot
kissé bevagdossuk, sütés közben sózzuk, tálalás előtt babérlevéllel ékesítve
ízesítjük.
Közepesen forró sütőlapra vagy
parázs fölé tesszük a halszeleteket, és két-három perc alatt mindkét oldalát
megsütjük, tálalásig alufóliával fedve tartjuk melegen. Csak ezt követően
sütjük meg a körítést, és azon nyomban tálaljuk selymes kapormártás
kíséretében.
Kellően hűtött félszáraz fehérbor,
fokozhatja élvezeti értékét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése