2013. október 18., péntek

Cápatörzs grill zöldségekkel




Hozzávalók

Nyolc mélyhűtött cápa szelet (kb. 60 dk.)
20 dkg. gomba
20 dkg. cukkíni
4 db. húsos kemény paradicsom
egy citrom
egy csokor kapor
2 dl. főzőtejszín
4 tojás sárgája
2 dkg. vaj
fél dl. napraforgó olaj

őrölt fehérbors
2 db. babérlevél

Elkészítés

A halszeleteket kiolvasztjuk, lecsorgatjuk, majd  papírszalvétával a maradék nedvességet is leitatjuk róla. Mindkét oldalát sózzuk, kevés olajjal bekenjük, húsz percig állni hagyjuk.

Kapormártás

Habüstbe vagy tűzálló üvegtálba teszünk négy tojássárgáját, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és citromlét csavarunk bele. Vízgőz fölött habverővel állandóan kevergetjük, míg krémsűrűségűvé válik. A gőzről levéve cseppenként hozzákeverünk az olvasztott vajat, végül a finomra vágott kaprot.
A gombát és a cukkínit félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, citromlével meglocsoljuk. A paradicsomot kissé bevagdossuk, sütés közben sózzuk, tálalás előtt babérlevéllel ékesítve ízesítjük.
Közepesen forró sütőlapra vagy parázs fölé tesszük a halszeleteket, és két-három perc alatt mindkét oldalát megsütjük, tálalásig alufóliával fedve tartjuk melegen. Csak ezt követően sütjük meg a körítést, és azon nyomban tálaljuk selymes kapormártás kíséretében.
Kellően hűtött félszáraz fehérbor, fokozhatja élvezeti értékét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum