Hozzávalók
50
deka meggy
1 liter
tej
10 deka tjszínhab
10 deka tjszínhab
1 vaníliarúd
1 citrom
20 deka kristálycukor
1 evőkanál finomliszt
csipet só
20 deka kristálycukor
1 evőkanál finomliszt
csipet só
Elkészítés
A meggyet kimagozzuk. Annyi vizet
öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd leszűrjük. A meggyet tálalásig
félretesszük. Habverővel keverjük a cukrot és a lisztet a már nem forró
főzőléhez. Hozzáöntjük a tejet, egy hosszában kettévágott vanília rudat teszünk
bele. Felforraljuk, majd hideg vízfürdőben lehűtjük. Ízlés szerint citromlével,
sóval ízesítjük, leszűrjük, tálalásig hűtőben tartjuk. Csészékbe töltjük a
félre tett meggyszemekkel együtt, tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése