2013. október 24., csütörtök

Sertésjava hagymás batátával





Hozzávalók

60 dkg. sertés hosszúkaraj
20 dkg. vöröshagyma
60 dkg. batáta (édesburgonya)
fél dl. étolaj
egy csomó petrezselyem
4 cikk fokhagyma

őrölt bors
őrölt kömény.

Elkészítés

A húst szeleteljük, kissé ellapítjuk, olajjal megkenve egy napig hűtőben pácoljuk. Egy evőkanálnyi olajban magas hőfokon 3-4 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, sütés közben sózzuk, tálalásig melegen tartjuk.  A maradék olajban gyakran kevergetve cikkekre vágott batátát pirítunk. Közben sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Négy-öt perc múlva, mikor félig megpuhult, adjuk hozzá a cikkekre vágott vöröshagymát. Addig forgatjuk, míg a vöröshagyma üvegessé válik. Ekkor tegyük hozzá az apróra vagdalt fokhagymát és a petrezselymet.
Félszáraz fehérbort hűtsük be, és töltögessünk hozzá mértékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum