Hozzávalók
60
dkg. sertés hosszúkaraj
20 dkg. vöröshagyma
60 dkg. batáta (édesburgonya)
fél dl. étolaj
egy csomó petrezselyem
4 cikk fokhagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény.
20 dkg. vöröshagyma
60 dkg. batáta (édesburgonya)
fél dl. étolaj
egy csomó petrezselyem
4 cikk fokhagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény.
Elkészítés
A húst szeleteljük, kissé ellapítjuk, olajjal
megkenve egy napig hűtőben pácoljuk. Egy evőkanálnyi olajban magas hőfokon 3-4
perc alatt mindkét oldalát megsütjük, sütés közben sózzuk, tálalásig melegen
tartjuk. A maradék olajban gyakran
kevergetve cikkekre vágott batátát pirítunk. Közben sóval, borssal, köménnyel
ízesítjük. Négy-öt perc múlva, mikor félig megpuhult, adjuk hozzá a cikkekre
vágott vöröshagymát. Addig forgatjuk, míg a vöröshagyma üvegessé válik. Ekkor
tegyük hozzá az apróra vagdalt fokhagymát és a petrezselymet.
Félszáraz fehérbort hűtsük be, és töltögessünk hozzá
mértékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése