Hozzávalók
60 dkg. libazúza
10 dkg. vöröshagyma
8 deka zsír
vagy olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál fűszerpaprika1 teáskanál csípős paprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 evőkanál majoránna
sóőrölt feketebors
cikk fokhagyma
30 dkg. tarhonya
10 dkg. vöröshagyma
8 deka zsír
vagy olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál fűszerpaprika1 teáskanál csípős paprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 evőkanál majoránna
sóőrölt feketebors
cikk fokhagyma
30 dkg. tarhonya
Elkészítés
A zsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. A tűzről félrehúzzuk, így keverjük hozzá a fűszereket és a vagdalt fokhagymát. Ráöntünk fél liter vizet, felforraljuk, majd beletesszük a kockákra vágott zúzát. Fedő alatt mérsékelt tűz fölött puhára pároljuk. Ha közben a víz elpárolódna, csak annyit öntsünk rá, amennyi éppen ellepi. A lisztet simára keverjük egy dl. langyos vízzel. ezzel kiforralva kissé besűrítjük. Az idény kínálta salátáival és párolt tarhonyával tálaljuk.
A tarhonyát olvasztott zsíron kevergetve világos barna
színűre pirítjuk. Sózzuk és óvatosan hozzáöntünk 6 dl. forrásban lévő vizet.
Fedő alatt takaréklángon 20 perc alatt puhára pároljuk. Ez idő alatt már nem
keverjük meg.
Száraz vörösbor nélkül szinte ehetetlen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése