Hozzávalók
60
dkg. sertés szűzpecsenye
fél dl. étolaj,
30 dkg. sajt, ( pl. trappista)
15 dkg. padlizsán
15 dkg. cukkíni
15 dkg. húsos kemény paradicsom
15 szál medvehagyma
só
őrölt bors
fél dl. étolaj,
30 dkg. sajt, ( pl. trappista)
15 dkg. padlizsán
15 dkg. cukkíni
15 dkg. húsos kemény paradicsom
15 szál medvehagyma
só
őrölt bors
Elkészítés
A
húst félujjnyi vastag karikákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés forró
olajon mindkét oldalát elősütjük. (nem száradhat ki!) A padlizsánt hosszában
ketté, majd keresztben ujjnyi vastagra karikázzuk. Hasonló vastagságú karikákat
vágunk a cukkíniből és a paradicsomból. A sajtot is a megfelelő lapokra
szeleteljük. Az előkészített zöldségeket sózzuk, borsozzuk. Összehajtogatott
medvehagymával és a hússal együtt tepsibe rakjuk váltakozó sorrendben. Tetejére
olajat csorgatunk, forró sütőben (200-220 °C) 20 perc alatt megsütjük.
Mártás hozzávalói
1 csokor medvehagyma (kb.10-15 szál)
5 dkg. vaj
1 dl. tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő
só
őrölt fehérbors
5 dkg. vaj
1 dl. tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő
só
őrölt fehérbors
A megtisztított megmosott medvehagymát apró darabkákra
vagdaljuk, vajban 2-3 percig pirítjuk, felöntjük 3 dl. csontlevessel és öt perc
forralás után besűrítjük a keményítővel simára kevert tejszínnel. Sózzuk,
borsozzuk, forrón tálaljuk.
Félszáraz fehérbort
kortyolgassunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése