2013. október 18., péntek

Medvehagymás rakott szűzérem



Hozzávalók

60 dkg. sertés szűzpecsenye
fél dl. étolaj,
30 dkg. sajt, ( pl. trappista)
15 dkg. padlizsán
15 dkg. cukkíni
15 dkg. húsos kemény paradicsom
15 szál medvehagyma

őrölt bors

Elkészítés

A húst félujjnyi vastag karikákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés forró olajon mindkét oldalát elősütjük. (nem száradhat ki!) A padlizsánt hosszában ketté, majd keresztben ujjnyi vastagra karikázzuk. Hasonló vastagságú karikákat vágunk a cukkíniből és a paradicsomból. A sajtot is a megfelelő lapokra szeleteljük. Az előkészített zöldségeket sózzuk, borsozzuk. Összehajtogatott medvehagymával és a hússal együtt tepsibe rakjuk váltakozó sorrendben. Tetejére olajat csorgatunk, forró sütőben (200-220 °C) 20 perc alatt megsütjük.

Mártás hozzávalói

1 csokor medvehagyma (kb.10-15 szál)
5 dkg. vaj
1 dl. tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő

őrölt fehérbors
A megtisztított megmosott medvehagymát apró darabkákra vagdaljuk, vajban 2-3 percig pirítjuk, felöntjük 3 dl. csontlevessel és öt perc forralás után besűrítjük a keményítővel simára kevert tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk.
Félszáraz  fehérbort kortyolgassunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum