Hozzávalók
60 dkg. sertés, vagy borjú lapocka
1 fej vöröshagyma
8 db. kelkáposzta levél (kb.40 dkg.)
5 dkg. zsír,vagy étolaj
2 cikk fokhagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
2 dl. tejföl
só
őrölt feketebors
őrölt kömény
1 fej vöröshagyma
8 db. kelkáposzta levél (kb.40 dkg.)
5 dkg. zsír,vagy étolaj
2 cikk fokhagyma
2 teáskanál fűszerpaprika
2 dl. tejföl
só
őrölt feketebors
őrölt kömény
Elkészítés
Olvasztott zsíron megpirítjuk a finomra
vágott vöröshagymát. A tűzről félrehúzva keverjük hozzá a piros paprikát, a
zúzott fokhagymát, majd felöntjük fél dl. vízzel. Mikor felforr, beleesszük a
felkockázott húst, megsózzuk és gyakran kevergetve puhára pároljuk. A végére
annyi szaft maradjon rajta, amennyi éppen ellepi. Leszűrjük, ha kissé lehűlt
ledaráljuk, vagy apródarabkákra vagdaljuk. Leforrázott kel levelekbe göngyöljük, forró
sütőben 15 perc alatt megsütjük. A pároló léhez adjuk, a lisztel simára kevert
tejfölt, majd selymes mártássá forraljuk és a töltelékek köré öntve tálaljuk.
Akkora edénybe forralunk vizet, amelyben elfér a közepes
nagyságú kelkáposzta. A káposzta torzsáját kivágjuk és a forró vízzel félig
töltött edénybe tesszük. Csipesz segítségével egyenként fejtjük le a külső
leveleket, bő hideg vízben mielőbb lehűtjük, leszűrjük, középső vastag erét
levékonyítjuk. ( a megmaradt középső részét más étel készítéséhez használjuk
fel)
Száraz fehérbort, vagy rozét hűtsünk, és töltögessünk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése