Hozzávalók
Két
db. kel, (kb. 80 deka)
50 deka darált sertéshús
1 dl. étolaj
2 deka vaj
1 csomag újhagyma
1 tojás
15 deka Pannónia sajt
2 csokor petrezselyem
10 deka rizs
50 deka darált sertéshús
1 dl. étolaj
2 deka vaj
1 csomag újhagyma
1 tojás
15 deka Pannónia sajt
2 csokor petrezselyem
10 deka rizs
só
őrölt fehér bors
őrölt kömény
őrölt fehér bors
őrölt kömény
majoránna
Elkészítés
A
káposzták külső leveleit lefejtjük, forrásban lévő vízbe tesszük. Ha a víz újra
felforr, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük. Ismét leszűrjük, és leitatjuk róla a
vizet. A középső zsenge leveleket apró kockákra vágjuk.
Töltelék:Felhevített
olajon megpirítjuk a karikákra szelt hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk,
borsozzuk, köménnyel, majoránnával ízesítjük és gyakran kevergetve addig
pároljuk, míg a húsból kioldódó nedvek el nem illannak. Ekkor tegyük hozzá a
felaprózott káposztát, együtt pároljuk további 15 percig. A tűzről levéve adjuk
hozzá a bő vízben megfőzött rizst, a tojást és a petrezselymet. Alaposan
dolgozzuk össze, majd göngyöljük. a leforrázott levelekbe.
Vajjal kent tepsibe rakjuk, reszelt sajtot szórunk tetejére,
és forró sütőben (200-220 °C)
10perc alatt megsütjük. Azon melegében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése