2013. október 17., csütörtök

Kucsmagombával töltött csirkemell medvehagymamártással




Hozzávalók


4 szelet csirkemell filé, (kb. 60 dkg.)
1 dl. étolaj, 20 dkg. kucsmabomba
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
1 teáskanál zsemlemorzsa

őrölt bors
őrölt kömény
reszelt szerecsendió


Elkészítés


Több vízben alaposan megmosott (nem folyó vízben!) gombát apró darabkákra vagdaljuk. Enyhén sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. (a főző lét is felhasználjuk!) Kevés olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk. A tűzről félrehúzva keverjük hozzá az apróra vagdalt petrezselymet, a gombát, a tojást és a morzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük. A kissé ellapított hús szeletekre halmozzuk, felgöngyöljük, és szorosan egymás  mellé rakjuk az olajjal kent tepsiben. Tetejét is beolajozzuk, forró sütőben (200-220 °C ) 30 perc alatt megsütjük. Tíz perc pihentetés után szeleteljük.


Mártás hozzávalói


1 csokor medvehagyma (kb.10-15 szál)
5 dkg. vaj
1 dl. tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő

őrölt fehérbors


Mártás elkészítés


A megtisztított megmosott medvehagymát apró darabkákra vagdaljuk, vajban 2-3 percig pirítjuk, ráöntjük a gomba főzőlevét és öt perc forralás után besűrítjük a keményítővel simára kevert tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk.

Félszáraz fehérbort kortyolgassunk mellé.


1 megjegyzés:

Blogarchívum