Hozzávalók
4 szelet csirkemell filé, (kb. 60 dkg.)
1 dl. étolaj, 20 dkg. kucsmabomba
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 tojás
1 teáskanál zsemlemorzsa
só
őrölt bors
őrölt kömény
reszelt szerecsendió
Elkészítés
Több vízben alaposan megmosott (nem folyó vízben!) gombát apró darabkákra vagdaljuk. Enyhén sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. (a főző lét is felhasználjuk!) Kevés olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk. A tűzről félrehúzva keverjük hozzá az apróra vagdalt petrezselymet, a gombát, a tojást és a morzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük. A kissé ellapított hús szeletekre halmozzuk, felgöngyöljük, és szorosan egymás mellé rakjuk az olajjal kent tepsiben. Tetejét is beolajozzuk, forró sütőben (200-220 °C ) 30 perc alatt megsütjük. Tíz perc pihentetés után szeleteljük.
Mártás hozzávalói
1 csokor medvehagyma (kb.10-15 szál)
5 dkg. vaj
1 dl. tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő
só
őrölt fehérbors
Mártás elkészítés
A megtisztított megmosott medvehagymát apró darabkákra vagdaljuk, vajban 2-3 percig pirítjuk, ráöntjük a gomba főzőlevét és öt perc forralás után besűrítjük a keményítővel simára kevert tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk.
Félszáraz fehérbort kortyolgassunk mellé.
Ez most nagyon aktuális lesz, már jövő héttől!
VálaszTörlés