2013. október 18., péntek

Brokkolis csirkemell



Hozzávalók

60 dkg. csirkemell filé
40 dkg. brokkoli
2 dl. főzőtejszín
1 evőkanál liszt

őrölt fehérbors
őrölt kömény
morzsolt majoránna.

Magyaros párolt rizs

30 dkg. rizs
1 evőkanál zsír
vagy olaj
5 dkg. vöröshagyma
1 db. piros húsú paprika (pl. kápia)
csipetnyi fűszerpaprika

Elkészítés

A húst pépesítő turmixba tesszük (Kutter) sóval, borssal ízesítjük. A gépet bekapcsoljuk, majd fél perc elteltével cseppenként adjunk hozzá egy dl. tejszínt.
A rózsáira szeletelt brokkolit fedő alatt kevés vízben ( csak félig lepje el) sóval, köménnyel, majoránnával, ízesítve  3 percig forraljuk, kiszedjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük, leszűrjük, félretesszük. Ugyan ebe a vízbe szaggatjuk evőkanállal a húspépet. Tizenöt perc forralás után besűrítjük a maradék tejszínnel melyhez előzőleg kevés lisztet kevertünk. Végül beletesszük a brokkolit, és amint felforr, párolt rizzsel tálaljuk.
Párolt rizs: Olvasztott zsíron állandóan kevergetve felforrósítjuk a rizst. Közben apróra vágott vöröshagymát, és paprikát teszünk hozzá. Tovább kevergetjük, majd fűszerpaprikát hintünk rá, sózzuk és hozzáöntünk fél liter  forrásban lévő vizet. Fedő alatt takarék lángon 20 perc alatt megpároljuk. Ez idő alatt már nem kevergetjük.
Kellően hűtött, félszáraz fehérbort kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum