Hozzávalók
60 dkg. csirkemell filé
40 dkg. brokkoli
2 dl. főzőtejszín
1 evőkanál liszt
só
őrölt fehérbors
őrölt kömény
morzsolt majoránna.
40 dkg. brokkoli
2 dl. főzőtejszín
1 evőkanál liszt
só
őrölt fehérbors
őrölt kömény
morzsolt majoránna.
Magyaros párolt rizs
30 dkg. rizs1 evőkanál zsír
vagy olaj
5 dkg. vöröshagyma
1 db. piros húsú paprika (pl. kápia)
csipetnyi fűszerpaprika
só
Elkészítés
A
húst pépesítő turmixba tesszük (Kutter) sóval, borssal ízesítjük. A gépet
bekapcsoljuk, majd fél perc elteltével cseppenként adjunk hozzá egy dl.
tejszínt.
A rózsáira szeletelt brokkolit fedő alatt kevés vízben (
csak félig lepje el) sóval, köménnyel, majoránnával, ízesítve 3 percig forraljuk, kiszedjük, hideg vízben
mielőbb lehűtjük, leszűrjük, félretesszük. Ugyan ebe a vízbe szaggatjuk evőkanállal
a húspépet. Tizenöt perc forralás után besűrítjük a maradék tejszínnel melyhez
előzőleg kevés lisztet kevertünk. Végül beletesszük a brokkolit, és amint
felforr, párolt rizzsel tálaljuk.
Párolt rizs: Olvasztott zsíron állandóan kevergetve
felforrósítjuk a rizst. Közben apróra vágott vöröshagymát, és paprikát teszünk
hozzá. Tovább kevergetjük, majd fűszerpaprikát hintünk rá, sózzuk és
hozzáöntünk fél liter forrásban lévő
vizet. Fedő alatt takarék lángon 20 perc alatt megpároljuk. Ez idő alatt már
nem kevergetjük.
Kellően hűtött, félszáraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése