Hozzávalók
Egy
db. szűzpecsenye (kb. 60 dkg.)
5 deka füstölt szalonna
2 deka vaj
1 fej
vöröshagyma
2 db. zöldpaprika
1 paradicsom
2 tojás, só
1 teáskanál
fűszerpaprika
csípős ízlés szerint
1 evőkanál liszt
1 evőkanál
olaj
Galuska
30 deka
finomliszt
2 tojás
1 evőkanál olaj
só
Elkészítés
Az
apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, ebben megpirítjuk az apróra
vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zöldpaprikát, sózzuk, gyakran
kevergetve üvegesre pirítjuk Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a
hámozott darabolt paradicsomot. Pár perc párolás után leszűrjük, a lét a
pároláshoz tegyük félre. Ezt követően keverjünk hozzá egy tojást. Mikor az
megkötött, félre húzzuk a tűzről, és kissé lehűtjük. Most keverjünk hozzá egy
nyers tojást, ezzel kész a töltelék.
A lehártyázott szűzpecsenyét éles késsel hosszában
szétnyitjuk, ellapítjuk, olajjal kent alufóliára terítjük. Rajta elterítjük a
tölteléket, szorosan felgöngyöljük, majd a fóliába tekerjük. Két végét
lezárjuk, tepsibe tesszük, öntsünk alá egy dl. vizet és a lecsó félretett
levét. Forró sütőben (180-200
C ) 30 perc alatt megpároljuk. Pár percig pihentetjük,
utána a fóliát lefejtjük, éle s késsel szeleteljük.
A tepsiben maradt pároló léhez liszttel simára kevert
tejfölt adunk, majd mártássá forraljuk, szükség szerint leszűrjük, és a
hússzeletek köré öntve galuskával tálaljuk.
Félszáraz fehérbor, vagy rozé illik hozzá kellően lehűtve!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése