2013. október 26., szombat

Almás lepény






Hozzávalók


40 deka alma
16 deka kukoricaliszt
8 tojás
15 deka kristálycukor
2 evőkanál porcukor
2 deka vaj
1 csomag vanillincukor

Elkészítés


Az almát megmossuk, szárazra töröljük. Kettévágva magházát kivájjuk, majd vékony cikkekre szeleteljük.
Tészta: A tojások sárgáját kikeverjük kristálycukorral. Hozzákeverjük a fehérjéből felvert kemény habot, a vaníliacukrot és a lisztet. Vajjal kent tűzálló edénybe tesszük. Tetején sorba rakjuk az almát. Porcukorral meghintjük és közepesen forró sütőben  ( 160-180 °C ) 35-40 perc alatt megsütjük.
Az edényben hagyjuk kihűlni, ezt követően szeleteljük.
Az ifjak gyümölcslét, a felnőttek félédes fehérbort kortyolgassanak hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum