Hozzávalók
40
deka alma
16 deka
kukoricaliszt
8 tojás
15 deka kristálycukor
2 evőkanál porcukor
2 deka vaj
1 csomag vanillincukor
8 tojás
15 deka kristálycukor
2 evőkanál porcukor
2 deka vaj
1 csomag vanillincukor
Elkészítés
Az
almát megmossuk, szárazra töröljük. Kettévágva magházát kivájjuk, majd vékony
cikkekre szeleteljük.
Tészta: A tojások sárgáját kikeverjük kristálycukorral.
Hozzákeverjük a fehérjéből felvert kemény habot, a vaníliacukrot és a lisztet.
Vajjal kent tűzálló edénybe tesszük. Tetején sorba rakjuk az almát. Porcukorral
meghintjük és közepesen forró sütőben (
160-180 °C
) 35-40 perc alatt megsütjük.
Az edényben hagyjuk kihűlni, ezt követően szeleteljük.
Az ifjak gyümölcslét, a felnőttek félédes fehérbort
kortyolgassanak hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése