Hozzávalók
80 dkg. ponty filé
4 evőkanál étolaj
10 dkg. kukorica dara
egy citrom
40 dkg. sárga gévagomba
20 dkg. kígyó uborka
10 dkg. lila hagyma
10 dkg. jégsaláta
1 csokor petrezselyem
só
őrölt fehérbors
2 evőkanál bazsalikom olaj
3 evőkanál fehér balzsamecet
4 evőkanál étolaj
10 dkg. kukorica dara
egy citrom
40 dkg. sárga gévagomba
20 dkg. kígyó uborka
10 dkg. lila hagyma
10 dkg. jégsaláta
1 csokor petrezselyem
só
őrölt fehérbors
2 evőkanál bazsalikom olaj
3 evőkanál fehér balzsamecet
Elkészítés
A halat besózzuk, fél óráig állni hagyjuk, kukorica darába forgatjuk, majd kevés olajban megsütjük. Csak egy szer fordítjuk meg. Citrommal és gombasalátával tálaljuk.
Gombasaláta
A megtisztított gombát forrásban lévő vízbe tesszük, ha újra forrni kezd leszűrjük, lehűtjük, tetszés szerint szeleteljük. Az uborkát hosszában kettévágjuk, magházát kikaparjuk, majd szeleteljük. A hagymát nem túl vékony karikákra vágjuk. A salátát leveleire tépkedve megmossuk, lecsorgatjuk. Az előkészített nyersanyagokat sóval,borssal hintjük, ecetet és olajat locsolunk rá, óvatosan összekeverjük, nyomban tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése