2013. október 21., hétfő

Kukoricás pontyfilé gombasalátával




Hozzávalók

80 dkg. ponty filé
4 evőkanál étolaj
10 dkg. kukorica dara
egy citrom
40 dkg. sárga gévagomba
20 dkg. kígyó uborka
10 dkg. lila hagyma
10 dkg. jégsaláta
1 csokor petrezselyem

őrölt fehérbors
2 evőkanál bazsalikom olaj
3 evőkanál fehér balzsamecet

Elkészítés

A halat besózzuk, fél óráig állni hagyjuk, kukorica darába forgatjuk, majd kevés olajban megsütjük. Csak egy szer fordítjuk meg. Citrommal és gombasalátával tálaljuk.

Gombasaláta

A megtisztított gombát forrásban lévő vízbe tesszük, ha újra forrni kezd leszűrjük, lehűtjük, tetszés szerint szeleteljük.  Az uborkát hosszában kettévágjuk, magházát kikaparjuk, majd szeleteljük. A hagymát nem túl vékony karikákra vágjuk. A salátát leveleire tépkedve megmossuk, lecsorgatjuk. Az előkészített nyersanyagokat sóval,borssal hintjük, ecetet és olajat locsolunk rá, óvatosan összekeverjük, nyomban tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum