Hozzávalók
60
dkg. csirkemáj
40 dkg. batáta (édesburgonya)
1 csomó újhagyma, vagy 10 dkg. vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, + kb. fél liter a batáta sütéséhez
só
őrölt borsmorzsolt majoránna
40 dkg. batáta (édesburgonya)
1 csomó újhagyma, vagy 10 dkg. vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, + kb. fél liter a batáta sütéséhez
só
őrölt borsmorzsolt majoránna
Elkészítés
A
meghámozott batátát hasábokra vágjuk, közepesen forró olajban világos barnára
sütjük, lecsorgatjuk, tálalásig melegen tartjuk.
Kevés olajban megpirítjuk a karikákra szeletelt hagymát.
Hozzákeverjük a kockákra vágott májat,
majoránnával, borssal ízesítve takarék láng fölött fedővel félig takarva
4-5 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt sózzuk.
Száraz fehérbor, siller és rozé illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése