Hozzávalók
60
dkg pulyka apró hús
15-20 szál friss rozmaring levél
1 dl. tejszín
1 evőkanál étolaj
2 dkg vaj
só
őrölt fehérbors
reszelt szerecsendió
10 dkg csemegeszőlő
10 dkg kiwi
10 dkg mangó
15-20 szál friss rozmaring levél
1 dl. tejszín
1 evőkanál étolaj
2 dkg vaj
só
őrölt fehérbors
reszelt szerecsendió
10 dkg csemegeszőlő
10 dkg kiwi
10 dkg mangó
Elkészítés
A
húst kétszer ledaráljuk. Sóval, borssal, apróra vagdaltrozmaringgal ízesítjük,
és cseppenként keverjük hozzá a tejszínt. Mikor az edény faláról leválik,
ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőle és serpenyőben, vagy grill lapon megsütjük.
Oldalanként 3-4 percig sütjük, így kívül ropogós kérget kap, míg a közepe
szaftos marad.
Körítésként
olvasztott vajon felforrósítjuk a felkockázott kiwit, mangót és a félbevágott
kimagozott szőlőszemeket. Reszelt szerecsendióval ízesítjük, továbbá, két-három evőkanál félszáraz fehérbort is
adhatunk hozzá. Ezzel együtt a párolás két percnél tovább nem tarthat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése