2013. október 24., csütörtök

Rozmaringos sertésjava sült batátával




Hozzávalók

60 dkg. hosszúkaraj
40 dkg. batáta (édesburgonya)
1 evőkanálnyi friss rozmaringlevél
1 dkg. vaj
fél citrom

étolaj a batáta sütéséhez

Elkészítés

A húst szeleteljük, kissé ellapítjuk, olajjal megkenjük, egy napig hűtőben pácoljuk. Grill sütőlapon, parázs fölött, vagy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Sütés közben sózzuk. Tálalás előtt tetejére forró vajban futtatott rozmaringot teszünk, melyet citromlével ízesítünk.
A batátát meghámozzuk, vékony csíkokra szeleteljük, majd forró olajban megsütjük.
 
Félszáraz fehérbor és rozé egészítheti ki élvezeti értékét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum